Ordinace - Cat friendly klinika, vybavení a metody

Cat friendly klinika - jsme certifikováni organizací ISFM

Stejně jako každá ordinace, která získala certifikaci ISFM i my  dodržujeme postupy, které snižují stres a úzkost kočičích pacientů při návštěvě veterinárního pracoviště. 

Tato opatření se týkají jak ošetřujícího personálu, tak i vybavení a rozčlenění prostor ordinace, čekárny i hospitalizace. Jako jedna z mála ordinací splňujeme tyto přísná kritéria a velmi se snažíme o to, aby se u nás kočky cítily jako doma.

Co to přináší vám, jako majiteli kočičky?
Šetrné zacházení s pacientem a ohleduplný přístup, který vnímá specifické potřeby koček minimalizuje stres. Proto dosahujeme vyšší efektivity při vyšetřeních a snažší a rychlejší odhalení zdravotního problému vaší kočičky.

www.naceradska.cz - Cat firendly clinic SILVER (ISFM) 2023

Když se u nás kočka cítí dobře, nebude pro vás tak těžké s ní chodit na kontroly a další preventivní prohlídky, čímž se zrychluje rekonvalescence. Pro Vás to znamená spokojenější kočku a nižší psychickou zátěž z návštěvy veterinárního pracoviště. 

Máme i speciální ordinaci a oddělenou čekárnu pro kočky.

.. a takto to u nás vypadá

Moderní vybavení a metody

Pro co největší komfort a přesnost diagnostiky pracujeme v naší ordinaci s mnoha moderními přístroji.

Zobrazovací technika
V naší ordinaci disponujeme moderními zobrazovacími technikami, jako je mobilní rentgen či sonografický přístroj včetně sondy na vyšetření srdce, díky nimž dokážeme zpřesnit diagnózu a lépe tak odhalit příčinu onemocnění. V současnosti máme i zubní rentgen, který nám umožňuje provádět lepší snímky zubů Vašich mazlíčků. Sonograficky lze např. potvrdit či vyloučit graviditu samiček, objevit vaječníkové cysty morčat, zkontrolovat prostatu starších pejsků či pod kontrolou tohoto přístroje odebírat vzorky např. moči. Vyšetření těmito přístroji nebolí a klidná zvířata je zvládají bez problémů.

Analyzátory krve
Pro zpřesnění diagnostiky je občas potřeba odebrat vzorek krve. Díky biochemickým (Idexx Catalyst One, umožňuje analýzu štítné žlázy a raného poškození ledvin přímo v ordinaci, patříme mezi první ordinace, které mohou ihned stanovit SDMA, marker ranného poškození ledvin) a hematologickým analyzátorům (Idexx ProCyte – velmi přesně měří parametry v krvi) víme výsledek z rozboru do pár minut a terapii můžeme nastavit pacientovi na míru. Krevní rozbory jsou důležité zejména před anestezií či během chronických onemocnění. Samozřejmě preventivní rozbor krve co půl roku je ideální prevencí pro zdraví vašeho mazlíčka.

Inhalační přístroj
Nejšetrněji vedená anestezie je ta inhalační a pro medicínu exotů je nepostradatelná. Na našem pracovišti používáme inhalační isofluranovou anestezii. Jejím principem je vdechování vzdušné směsi, která pacienta uvede do anestezie. Po odpojení se pacient ihned probouzí, tudíž je velmi bezpečná a regulovatelná. Díky ní jsme schopni operovat i ta nejmenší a nejcitlivější zvířátka, jako např. pískomily, křečky či rizikové a geriatrické pacienty.

Elektrokauter
Pomocník při složitější chirurgii. Využití při mastektomii (odstranění mléčné lišty), operacích nádorů.

Zubařské vybavení
Jelikož je dentální péče velmi důležitá, jsme v ordinaci vybaveni mnoha pomůckami pro efektivní zubní péči. Nejenže u nás lze zakoupit preventivní pomůcky (kartáček na zuby, pastu, dentální pochoutky, mořskou řasu), ale jsme taktéž vybaveni profesionálním stomatologickým náčiním pro zákroky v dutině ústní. Dokážeme ošetřit zuby nejen psům a kočkám, ale i drobným savcům.

Ultrazvuková čistička zubů
Dentální péče je velmi důležitá, občas je potřeba zuby očistit od nánosů zubního kamene. Ultrazvukové čističky jsou účinné a zároveň šetrné k zubům pacienta. Na závěr se zoubky přeleští.

Vybavení na analýzu moči
Mnoho našich kočičích a psích pacientů trápí problémy s močovými cestami, a proto je důležité jejich moč řádně vyšetřit a zjistit tak příčinu jejich problémů. Mezi základní vybavení řadíme refraktometr (měří přesnou hustotu moči), testovací proužky, odstředivku a mikroskop.